Plant een Boom!

We hebben een belangrijke boodschap: de wereld heeft meer bomen nodig! Waarom? Omdat bomen de sleutel zijn tegen klimaatverandering en zorgen voor een gezonde leefomgeving voor ons en alle dieren.

Daarom slaan Living Lovely en ReGreener de handen ineen om de natuur een handje te helpen. We gaan bestaande bossen beschermen, verwaarloosde bossen herstellen en nieuwe bossen planten. En u kunt daarbij helpen!

Samen kunnen we een verschil maken. En het mooie is: het enige wat u hoeft te doen is een bestelling te plaatsen. Hoe simpel is dat? Let's go green!

Hoe werkt het?

Een kind kan de was doen! Elke keer dat iemand bij ons bestelt, zorgen wij ervoor dat er een boom wordt geplant in Kenia of Mozambique. En niet zomaar een boom, maar een mangroveboom. Waarom? Omdat deze boomsoort essentieel is voor het herstel van mangrove- en bos-ecosystemen.

Dus telkens als u bij ons shopt, draagt u bij aan het herstel van de natuur en het behoud van deze belangrijke ecosystemen. Het enige wat u hoeft te doen is bestellen en wij zorgen voor de rest. Zo simpel is het!

Waar worden de bomen geplant?

Zambia's Copperbelt

Zambia's Copperbelt ligt in centraal Zambia en is een hotspot voor ontbossing. Sinds 2011 heeft partner van ReGreener, WeForest, honderden boeren in de provincie ingeschakeld. Ze werken aan dit doel door de ecologische integriteit van bossen en landschappen te behouden en te herstellen, en gemeenschappen te betrekken bij het implementeren en leveren van duurzame oplossingen voor klimaat, natuur en mensen.

lees meer

Mozambique

Mozambique is de thuisbasis van 20 wereldwijd bedreigde vogelsoorten en meer dan 200 inheemse zoogdiersoorten. Met 45% van de bevolking die onder de armoedegrens leeft, zijn zij sterk afhankelijk van natuurlijke hulpbronnen en bossen voor hun levensonderhoud. Sinds 2018 werken ze samen met lokale gemeenschappen om de bos systemen van Kenia te herbeplanten en te beschermen. Op grote schaal hebben ze in de eerste drie maanden van het plantseizoen in totaal 280.000 bomen geplant.

Lees meer

FAQs

Wat is de prijs van een boom?

ReGreener maakt het mogelijk om bomen al vanaf €0,25 te planten!

Hoeveel bomen zijn er al gepland?

Er zijn in Zambia en Mozambique samen al bijna 340.000 bomen gepland! Een geweldig resultaat!

Kan ik zelf meer doen?

Absoluut! Hiervoor sturen we je naar de webpagina van ReGreener. Hier kun je zelf extra doneren. Klik hier.