Dé interieur zomertrends van 2023! door livinglovely.nl

Dé interieur zomertrends van 2023!

Met de zomer voor de deur, is het tijd om ons interieur op te frissen met de nieuwste trends van 2023. Dit seizoen staat in het teken van een mix van stijlen, patronen en kleuren, met als doel een vrolijke en zomerse sfeer te creëren. Hier zijn enkele van de interieur zomer trends van 2023:

  1. Botanische invloeden Een van de grootste trends van deze zomer is het gebruik van botanische invloeden in het interieur. Groen is een kleur die niet alleen ontspanning biedt, maar ook de natuur naar binnen brengt. Denk aan grote planten, opvallende behangpatronen en accessoires met bloemen- en plantenmotieven. Het is een perfecte manier om een vleugje natuur toe te voegen aan je interieur.

  2. Retro kleurenpaletten Een andere trend van deze zomer is het gebruik van retro kleurenpaletten. Kleuren zoals okergeel, terracotta, oranje, groen en blauw, brengen een nostalgische sfeer naar het interieur. Combineer deze kleuren met hout, rotan en andere natuurlijke materialen voor een echte retro look.

  3. Tropische prints Tropische prints zijn terug van weggeweest en brengen een exotische sfeer naar je interieur. Kies voor kussens, gordijnen en behang met prints van palmbladeren, vogels en bloemen in felle kleuren. Combineer deze prints met neutrale kleuren zoals wit, beige en grijs voor een gebalanceerd geheel.

  4. Duurzaamheid Duurzaamheid blijft een belangrijke trend in 2023. Kies voor duurzame en milieuvriendelijke materialen zoals bamboe, kurk, gerecycled glas en biologisch katoen. Het gebruik van deze materialen helpt niet alleen het milieu, maar geeft je interieur ook een natuurlijke en rustgevende uitstraling.

  5. Mix van stijlen Een mix van stijlen is ook een trend die deze zomer voortzet. Combineer bijvoorbeeld een vintage bank met moderne accessoires, of voeg een industriële lamp toe aan een romantische slaapkamer. Deze trend geeft je de vrijheid om je eigen stijl te creëren en te experimenteren met verschillende combinaties.

  6. Geometrische vormen Geometrische vormen zijn dit seizoen een must-have in het interieur. Kies voor kussens, vloerkleden en behang met geometrische patronen in felle kleuren voor een speels effect. Deze trend is perfect om een modern en eigentijds gevoel toe te voegen aan je interieur.

  7. Minimalisme Tot slot is minimalisme een trend die altijd populair blijft. Kies voor een rustige en minimalistische inrichting met neutrale kleuren en weinig decoratie. Dit geeft je interieur een tijdloze en serene uitstraling, perfect voor de zomer.

Concluderend zijn dit de belangrijkste interieur zomer trends van 2023. Van botanische invloeden tot retro kleurenpaletten, er is voor ieder wat wils.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.